söndag 30 oktober 2011

Holmesutmaning vecka 6 och 7: Dumma gäss

Förra veckans Holmesberättelse var "The Man with the Twisted Lip" och veckans "The Blue Carbuncle". Gillade båda noveller starkt, speciellt TBC som handlar om en ädelsten som blir stulen. Fast den är berättad lite bakvänt, eller rättare sagt är händelseförloppet lite bakvänt eftersom det börjar med att man finner ädelstenen i fråga. Sedan går resten av historien ut på att ta reda på hur den hamnade i en gås. Jovisst, för där låg den. Dessutom utspelar den sig i jultid så man fick lite julkänsla a la Holmes på det sättet.

TMWTTL är också lite felvänd, för där begås ett mord utan att en kropp återfinns. Plus att man berättelsen får en extra orientalisk touch i och med att en del utspelar sig i en opiumhåla. Oh, mystiken! Watson springer på Holmes på just en sådan, men självklart är detektiven inte där för att röka på utan för att spana efter misstänkta. Holmes sänker sig inte till att använda opium, utan kokain och morfin duger fint för honom...

Har försökt hitta artiklar skrivna om Sherlock Holmes och användandet av droger eftersom det är ett rätt intressant tema. Men det verkar vara dåligt med sådant tyvärr, det kanske helt enkelt inte finns så mycket att läsa in där.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera