lördag 28 januari 2012

Den där Henrik


I går var jag och Johanna och såg "I ditt huvud", en riktigt hjärngympa till show av och med Henrik Fexeus. Det var ju en present från pappa, men eftersom han betraktar Fexeus med djup skepticism så fick Johanna följa med istället. Det roliga var att det var premiärkvällen så det var en hel del kända ansikten där. Rival är ett ganska lustigt ställe som påminner en hel del om The Black Lodge från Twin Peaks. Minus den dansande dvärgen som pratar baklänges.

Showen var hur som helst grymt bra. Johanna och jag har ju sett "Sinnescirkus" också, så vi visste ju ungefär vad som skulle komma. Första gången blev man ganska överraskad, men den faktorn försvann ju lite tyvärr. Men det var väldigt bra ändå, men man vill ju veta hur han gör. Ska absolut inte avslöja något, men det är långt ifrån vanliga billiga magitrick. Istället läser han folk och manipulerar dem att göra som han vill. Väldigt fascinerande och inte något för den paranoida (vad var egentligen grejen med duvfilmen?!). Som tur satt Johanna och jag på säkert avstånd uppe på balkongen, annars är risken ganska stor att man hamnar på scenen.

Det här är verkligen något som man kan rekommendera till alla, det är ett alternativ mot torra Strindbergspjäser på Dramaten eller högljuda konserter. Dessutom känns det intelligent, fast man samtidigt sitter där som ett fån och inte förstår någonting. Ja, någon är ju i alla fall intelligent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar