onsdag 22 april 2009

Lie to who?

En sak har jag tänkt på när svenskar säger "lie to me" och det är att själva betoningen känns helt fel. Borde det inte vara lie to me om det är en uppmaning? Inte lie to me (osäker på var betoningen hamnar) alltså. Kanske bara är något jag har fått för mig, men det har alltid känts lite konstigt att säga det och det är därför jag reagerar.

För övrigt medelspännande avsnitt. BTW, what's up med alla random småroller? Som den där Mike som hängde med Tores och sekreteraren, Heidi? Skitskumt att bara ha en miniroll så där. Och så insåg jag att Cal aldrig ler. Jag kan inte komma på ett tillfälle då han ser allt annat än apatisk ut, eller apatisk är fel ord... död liksom. Helt känslolös i ansiktet. Och det beror nog inte på dåligt skådespeleri, för Roth är grym.

Tänk om han går på valium hela tiden, bara för att ingen ska kunna läsa av honom. Han kan vara lite creepy ibland, när han bara glor på någon med halvslutna ögon. Sedan har han den där dåliga hållningen också, lite snett framåtlutad med axlarna framåt också. Kanske bara beror på att Tim Roth är ganska kort i rocken.

Yeah yeah... Bara dagens random tankar.

1 kommentar:

  1. Hello!

    Jag hittade dig då jag surfade lite efter Tim Roth. Jag började se LTM under hösten och har precis upptäckt honom (även om hans roll i Reservoir Dogs har funnits i mitt medvetande sedan jag såg den för 15 år sen).

    Den dåliga hållningen hör till rollen och hans neutrala ansiktsuttryck också. Han är ju expert på att se om någon ljuger så han måste ju ha kontroll på sina egna känslouttryck. :p

    Alla avsnitt går att se på http://www.ninjavideo.net och på Livejournal finns det massor av smått och gott att ta del av:

    http://community.livejournal.com/lightmanfoster

    http://community.livejournal.com/allthingsroth

    http://community.livejournal.com/lietome_tv

    SvaraRadera